Операція "Вісла"

Опубліковано: 13 жовтня 2014

20141009 14043720141009 141414Цього року минає 70 років з початку депортації етнічних українців з території Польщі. Жителі Тернопільщини не тільки з газет чули про цю трагедію, адже наш регіон є безпосереднім її учасником, багато його жителів постраждали внаслідок чотирьох етапів насильницьких депортацій.

З нагоди цієї пам’ятної дати працівники читального залу бібліотеки ТНЕУ організували зустріч студентів факультету економіки та управління з представниками лемківської громади. Заступник голови Теребовлянської районної організації Всеукраїнського товариства «Лемківщина» Б.І. Палкова, голова лемківського товариства у с. Вербівці Теребовлянського р-ну А.М. Штельма та студент Теребовлянського училища культури Михайло Гетьман ознайомили присутніх з історієї рідного краю та його звичаями. Студенти із захопленням слухали лемківські пісні у виконанні учасників, що звучали у супроводі скрипки.

Разом з тим присутні могли ознайомитись з виставкою «Операція «Вісла» - останній акт українсько-польської трагедії», де працівниками читального залу підібрано ілюстрований та друкований матеріал.