Книга - це міст, який об'єднує різні цивілізації в часі і просторі

Опубліковано: 24 квітня 2017

IMG 9938                               "Дивною і ненатуральною здається людина,
                                  яка існує без книги"
                                                                           Т.Г.Шевченко

  У квітні 1995 р. Генеральна конференція ЮНЕСКО заснувала Всесвітній день книги і авторського права, який щорічно відзначається 23 квітня.
  Писемність завжди була головним чинником у культурі кожного народу, відігравала провідну роль у його духовному розвитку, тісно поєднувала покоління. Книги покликані служити людям, а краса і мудрість, відтворена у друкованих рядках, неодмінно має стати на заваді жорстокості, несправедливості й насиллю, врятувати наш неповторний світ.
  Саме з цією метою працівники читального залу організували книжково-ілюстративну виставку-калейдоскоп «Книга – це міст, який об’єднує різні цивілізації в часі і просторі», яка відкриває для читачів різнобарвність нашого друкованого слова.
  З нагоди Всесвітнього Дня книги та авторського права сердечно вітаємо письменників, видавців, бібліотекарів, книгорозповсюджувачів - усіх тих, хто шанує й розвиває друковане слово!
  Сподіваємось, що придбана або прочитана у цей день книжка стане її власнику справжнім другом і порадником на довгі літа.