Презентація онлайн-енциклопедії Тернопільщини

Опубліковано: 05 лютого 2018

 0731A896-12CB-4673-B911-030B2A4F21A1 2 лютого 2018 р. у приміщенні бібліотеки Тернопільського державного медичного університету імені І. Я. Горбачевського відбулась презентація онлайн-енциклопедії Тернопільщини. «Тернопільська енциклопедія» – це інформаційний проект, основною метою якого є розповсюдження відомостей про Тернопільщину та видатних людей цього краю. Засновником проекту є Микола Василечко – журналіст та краєзнавець. Автор каже, що Тернопільська енциклопедія відрізняється від звичайної Вікіпедії, у якій теж міститься чимало інформації про Тернопільщину, статті тут відрізнятимуться за стилем і наповненістю. Крім того, у «Тернопедії» мають змогу дописувати і редагувати люди під власними іменами, а не, як у "Вікіпедії", анонімні користувачі. Також можна публікувати оригінальне дослідження, яке не дозволяє «Вікіпедія».
   Відбулось жваве обговорення проекту, на презентації були присутні журналісти, краєзнавці, науковці. Від бібліотеки ім. Л. Каніщенка ТНЕУ у дискусії прийняли участь зав. інформаційно-бібліографічним відділом Гриськів Валерія Вікторівна, та бібліограф 1 категорії Кругляк Галина Орестівна.
  Василечко Микола Романович запросив усіх бажаючих та охочих долучатися до його проекту та разом наповнювати тернопільську енциклопедію.
   Ознайомитися з проектом можна за посиланням: ternopedia.te.ua