День української писемності та мови

Опубліковано: 09 листопада 2018

 20181109 111014420181109 112550Дорогі читачі, вітаємо Вас усіх зі значущим для кожного українця святом – Днем української писемності та мови. 
 Наша бібліотека продовжує низку заходів, організованих з нагоди цієї події. Так, сьогодні, 9 листопада, у читальному залі бібліотеки ім. Л. Каніщенка студенти 1-го курсу гр. ФБСт-11, ФБСт-12, ПРт-11, 12 та БОчт-11 коледжу економіки, права та інформаційних технологій, заступник директора коледжу з виховної роботи Вацлавський О. І., викладачі української мови - Дзюла Ю. В., Марчак І. Н., Шевчук М. В. та працівники бібліотеки приєднались до написання 18-го Всеукраїнського диктанту національної єдності «Крила України». Цьогорічне гасло радіодиктанту – #пишеморазом
 Такий захід ми організовуємо вперше, і відтепер він проходитиме у стінах читального залу щороку. Приємно, що було багато учасників, а коли зазвучав голос диктора Олександра Авраменка, у серцях відчувався якийсь невловимий трепіт, відповідальність і гордість за те, що ми є носіями такої мелодійної мови.
 Вважаємо, що це - дуже добра традиція. Адже нікому не завадить – незалежно від віку - ще раз перевірити свою грамотність, згадати правила орфографії та пунктуації тощо. Бо які ж ми українці, якщо не вмітимемо писати без помилок рідною мовою?!
Коли закінчився диктант, викладачі української мови влаштували для своїх студентів цікаву вікторину, запитання якої стосувались правильності написання та вживання слів, їх відмінювання. Незамінний університетський ведучий Дзюла Ю. В. читав запитання, розбивши присутніх у команди. За кількістю отриманих правильних відповідей визначили й переможців.
 Надзвичайно позитивні емоції читались на обличчях першокурсників: і корисно, і приємно!

137