Книжкова виставка-пам’ять «Україна гідна свободи»

Опубліковано: 21 листопада 2019

7523350574911463  

 

 

 

 

 

 Щороку 21 листопада в нашій країні відзначають День Гідності та Свободи, встановлений Указом президента України Петра Порошенка у 2014. Цього дня українці віддають шану патріотизму й мужності громадян, що стали учасниками Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013–2014 років, піднялися на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.
 День Гідності та Свободи – символ боротьби і перемоги, символ єднання заради найвищих ідеалів цивілізованого світу. Помаранчева революція та Революція Гідності об’єднали вільних громадян – справжніх патріотів України навколо демократичних цінностей.
 Книжкова виставка-пам’ять «Україна гідна свободи», яка діє у читальному залі бібліотеки ім. Л. Каніщенка ТНЕУ з 20 по 27 листопада, присвячена саме цьому святові. Тут зібрані книги-свідчення очевидців і учасників тих знаменних подій, публіцистичні статті, есе українських письменників, філософів, науковців, митців, політологів, які коментують та аналізують ту ситуацію, яка склалася в ті часи на Майдані в Києві. Документи, представлені на виставці, покликані якнайповніше висвітлити, осягнути, осмислити, дати історичну та політичну оцінки тих революційних днів.