13 лютого – Всесвітній день радіо

дж 13 лютого, світова громадськість відзначає Всесвітній день радіо, який встановлений на 36-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з ініціативи Іспанії. Як вважають засновники свята, воно покликане нагадати світові про важливу роль радіо як ЗМІ, зміцнити міжнародне співробітництво радіомовників і заохотити великі мережі та місцеві радіостанції розвивати доступ до інформації та свободу слова у радіоефірі.
 Дата вибрана не випадково – цього дня, 13 лютого 1946 року, у штаб-квартирі Організації Об’єднаних Націй уперше вийшло в ефір радіо ООН. Нині радіо продовжує залишатися засобом комунікації з найширшою аудиторією в світі. Воно є загальновизнаним засобом зв'язку, що володіє великими можливостями і, водночас, не вимагає великих витрат. Радіо використовує нові технології - широкосмуговий та мобільний зв'язок, планшетні компютери і т.ін.
 Сьогодні, у Всесвітній День радіо, ми приєднуємося до привітань на адресу всіх, хто будує цей важливий і необхідний фундамент наших людських взаємин, хто відноситься до сфери радіомовлення, телебачення та зв’язку. Успіхів у роботі, креативних ідей, удачі, миру, радості, натхнення на життєвому шляху.

Пропонуємо Вашій увазі переглянути презентацію по даній темі.