Державні символи України – святиня народу.

Опубліковано: 09 лютого 2018

112233   У рамках заходів з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років та вшанування пам’яті її учасників на період до 2021 року українці в лютому 2018р. відзначають 100-річчя затвердження Тризуба державним гербом Української Народної Республіки.
   Кілька тижнів після проголошення незалежності у січні 1918 року Українська Народна Республіка не мала свого герба, і лише 12 лютого Мала Рада на засіданні у Коростені розглянула питання про державний герб. Михайло Грушевський запропонував тоді затвердити як герб геральдичний знак київських князів з династії Рюриковичів. Тоді ж і було затверджено зображення золотого тризуба на синьому тлі як Малий герб УНР.
   За часів перебування України в складі СРСР усі згадки про тризуб знаходились під грифом «надзвичайно секретно», і тільки 19 лютого 1992 року Верховна Рада України затвердила золотий тризуб на синьому щиті як Малий державний герб України.
    У читальному залі бібліотеки ім. Л. Каніщенка діє тематична ювілейна книжкова виставка «Державні символи України – святиня народу»

                                                                                Запрошуємо до перегляду!