ТНЕУ разом з Unicheck перевірятиме дисертаційні роботи на ознаки плагіату

Опубліковано: 04 жовтня 2018

1537885075 267b68551537885013 267b68611537885005 267b6868 Тернопільський національний економічний університет є закладом вищої освіти, який активно популяризує дотримання принципів академічної доброчесності. Відтепер ТНЕУ разом з Unicheck перевірятиме дисертаційні роботи на ознаки плагіату за допомогою онлайн-сервісу Unicheck, який вже успішно використовують понад 90 українських та 350 іноземних навчальних закладів.

 Відповідний Меморандум, що надає можливість доступу до сервісу Unicheck (https://unicheck.com/), 25 вересня 2018 року підписали ректор ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий та директор компанії ТОВ «Антиплагіат» (сервіс пошуку на плагіат Unicheck) Андрій Сідляренко.

 Місія Unicheck — підвищити якість освіти в Україні за рахунок впровадження принципів академічної доброчесності в університетську культуру та покращення академічної мотивації студентів та викладачів. Задля її реалізації організовуються конкурси з академічної доброчесності, готуються методичні посібники з академічної доброчесності та проводяться заходи для закладів вищої освіти України щодо покращення якості написання академічних та наукових робіт, а на початку квітня 2018 року ТОВ «Антиплагіат» (Unicheck) та Міністерство освіти і науки України уклали Меморандум, згідно з яким українські виші отримали можливість найближчі 7 років безкоштовно використовувати надсучасний сервіс перевірки наукових робіт на плагіат.

 На сьогодні число користувачів сервісу становить близько 1,5 млн у всьому світі. Сервіс пошуку плагіату Unicheck вже успішно використовують понад 90 українських та 350 іноземних навчальних закладів, зокрема у США, Іспанії, Бельгії, Нідерландах, Індії, Латинська Америка, Австралія та інші. Серед них: University of Tennessee (США), Universidad Rey Juan Carlos (Іспанія), Connections Education®Pearson (США), Universidad Complutense de Madrid (Іспанія), Western Governors University (США) та інші.

 Сервіс може працювати з текстами на 22 мовах у різних форматах (PDF, DOC, DOCX, XLS, XLSX, PPT, PPTX, ODT, ODS, ODP, RTF, PAGES, TXT, HTM, HTML, Google Docs via Google Drive). Він працює як у мережі Інтернет, так і в інтеграції з навчальними системами (Moodle, Canvas, Blackboard, Schoology, Google Classroom та ін.). Завдяки зручному функціоналу сервіс дозволяє порівнювати наукові роботи не тільки з інтернет-джерелами, а й академічною базою закладу освіти, а також з усіма документами в певному обліковому записі.

 Для перевірки однієї сторінки тексту Unicheck необхідно до 20 секунд, а працювати в ньому можна паралельно всім користувачам закладу. Окрім того, він не потребує надскладної технічної підтримки або ж новітнього обладнання. Для перевірки тексту на плагіат завдяки Unicheck необхідно: найпростіший комп'ютер, браузер і доступ до мережі Інтернет.

 Документи в Unicheck можна завантажувати з комп’ютера, Google Drive, OneDrive або Dropbox, а параметри пошуку текстових збігів налаштовувати індивідуально. Unicheck не тільки надає користувачам зручний інтерфейс та оперативні результати, але й дає можливість формувати власні цінові моделі, які відповідатимуть потребам і бюджету закладу.

 Сервіс Unicheck може застосовуватися як для індивідуального використання — студентами, журналістами, письменниками, публіцистами, вчителями — так і для корпоративного використання в школах, коледжах, закладах вищої освіти, видавництвах, рекламних агентствах та ін.