Богдан Хмельницький – фундатор козацької держави

Опубліковано: 24 грудня 2020

132818907Богдан Хмельницький булавою
Скликав на Січ свої полки.
Він завжди першим йшов до бою,
За ним спішили козаки.
                           Олесь Лупій

 У грудні 2020р. виповнюється 425 років від дня народження славного сина України, одного з титанів світової історії - гетьмана Богдана Хмельницького.
Визвольні звитяги Хмельницького, його полководницький геній та мудра дипломатія, невтомні зусилля на ниві творення козацької держави - все це лягло в основоположні підвалини нашої нинішньої незалежності. Саме від тих часів, за словами Михайла Грушевського, беруть початок ідеї політичної свободи, непорушності народних прав.
 На знак пошани до Богдана Хмельницького у бібліотеці ім. Л. Каніщенка організовано ювілейну виставку-пам’ять «Богдан Хмельницький – фундатор козацької держави». Тут представлено літературу з історії життя і діяльності гетьмана, художні твори про Б. Хмельницького, що надає змогу користувачам бібліотеки розширити свої знання про славетного українського гетьмана. Це вкрай важливо ще й тому, що він належить до числа тих постатей, з яких починається Батьківщина.
 Будьмо ж гідні нашого славного минулого, утверджуючи та розбудовуючи нашу Україну, про яку мріяв і за яку самовіддано боровся Богдан Хмельницький усе своє полум'яне життя!