Не стихає чорнобильський біль

79534164 z Чорнобиль… Це слово асоціюється з катастрофою, пожежою, небезпекою. Щоразу, коли його чуємо, згадуємо про людські жертви, радіацію, відселення… Слово це стало символом горя і страждання, покинутих домівок.
 Якби не подвиг простих людей, які, ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й всього світу.
14 грудня українці вшановують тих, хто ціною героїчних зусиль, а подекуди і власного життя, зумів зупинити ядерного монстра. На знак пам’яті тих, хто віддав своє життя, здоров’я задля припинення катастрофи у читальному залі бібліотеки ім. Л. Каніщенка ТНЕУ 12 грудня 2019р. за участю студентів факультету аграрного бізнесу та менеджменту (куратор – І. В. Любезна) проведено зустріч з сучасником тих подій - головою Тернопільської обласної організації інвалідів Всеукраїнської громадської організації інвалідів „Союз Чорнобиль України" Олександром Деркачем.
 З уст очевидця студенти почули про умови, в яких працювали ліквідатори ЧАЕС, проблеми, з якими зіткнулися у процесі своєї важкої та небезпечної роботи. Пан Олександр розповів, яким чином долучився до трагедії, як потрапив у вирій тих страшних подій. Приємним подарунком від гостя для бібліотеки стала книга-реквієм «Не стихає чорнобильський біль», де розміщені спогади наших земляків-очевидців страшних подій 1986 року.
 З нагоди цієї події у період з 12 по 17 грудня у читальному залі діє вистака-пам’ять «Пам’ять про зранений край», матеріали якої висвітлюють той невгамовний біль, який заподіяв Чорнобиль, та подвиг усіх, хто брав участь у ліквідації пожежі на Чорнобильській АЕС.
 Низький уклін всім, хто боровся зі страшною бідою. Священна пам'ять про Ваш подвиг не згасне у віках та збережеться у серцях народу!

79330639 zv79477736 zal79640616 zv178661808 79097753 kn80446594 vust