27 січня – Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

918655 27 січня в багатьох країнах світу відзначають Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Таким чином світова спільнота вшановує багато мільйонів євреїв, ромів і представників інших національностей страчених під час Другої світової війни. Саме цього дня 1945 року радянські війська Першого Українського фронту звільнили нацистський табір смерті Аушвіц (Освенцим). Те, що вони там побачили, вкрай нажахало всіх, хто став свідками цього незбутнього страхіття.
 Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту був встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН № 60/7 від 1 листопада 2005 року. Він вшановує пам'ять про жертв геноциду організованого нацистами.
 В Україні на державному рівні Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту щорічно відзначають з 2012 року відповідно до постанови Верховної ради України від 5 липня 2011 року № 3560-VI «Про 70-річчя трагедії Бабиного Яру».
 У цей день скорботи і пам’яті, ми приєднуємося до загальної печалі і прагнемо співчувати всьому цьому болю та втраті, ім’я якої Голокост.

Пропонуємо Вашій увазі переглянути презентацію по даній темі